Cum pot sa-mi iau copilul cu mine in vacante fara sa cer voie la fosta sotie?

23 august 2017 143

Buna seara. Ma numesc Stan Ion si sunt din Romania, am o mare problema cu fosta, din cauza ca nu-i mai platesc cate 250-300 euro pe luna. Nu-mi mai da voie sa iau copilul in vacate la bunici din cauza ca acum ii trimit numai 50 de euro lunar. In urma cu un an am hotarat sa nu-i mai trimit mai mult de 50 de euro din cauza ca folosea banii in scopuri personale si nu pentru intretinera copilului. Iar acum ea imi face probleme: de cate ori vreau sa-l duc cu mine in vacanta, imi cere bani. Pentru o procura de 2 luni am platit 200 de euro. Am toate chitantele ca ea primeste lunar pensie pentru copil. Va rog sa ma invatati cum pot sa-mi vad copilul fara sa depind de ea. Va multumesc mult.

Jurist comments 1

Download discussion
Iulian Moraru
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei
  • Dreptul muncii
  • Alte domenii

Bună ziua!

Fosta soție nu are dreptul să limiteze legăturile personale dintre d-voastră și copilul comun după divorț, pentru că ambii părinți au exact aceleași drepturi asupra copilului comun.

Art. 401 din Codul Civil Român dispune:

"Drepturile părintelui separat de copil
(1)...părintele sau, după caz, părinţii separaţi de copilul lor au dreptul de a... mai detaliat avea legături personale cu acesta.
(2) În caz de neînţelegere între părinţi, instanţa de tutelă decide cu privire la modalităţile de exercitare a acestui drept. Ascultarea copilului este obligatorie..."

Succese!

24 august 2017