Cum pot sa refinantez mai multe credite nebancare?

24 martie 2020 52

Buna! Am un credit la banca pe care il achit regulat, insa o persoana m-a rugat si am luat mai multe credite nebancare pentru aceasta. Primele 2 luni a achitat fara probleme sau facea prelungiri, insa acum 3 luni a disparut, telefonul e deconectat si nu o pot gasi. Acum acele credite le achit eu ca sa nu am penalitati si o istorie de creditare rea. M-am adresat la banca ca sa imi faca refinantare, dar din motiv ca salariul este mic si nu am imobil/gaj, nu pot sa imi ofere nimic si inca acum am ramas fara serviciu. Cum pot sa gasesc persoana mentionata? Pot cumva demonstra ca creditele nebancare nu erau pentru mine? Ce sa fac si cum sa ies din toata aceasta situatie? Mersi anticipat.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul civil

Bună ziua Nadejda,

Răspuns la 1 întrebare: Încercați în mod amiabil să o găsiți prin rude, cunoscuți etc. Să o convingeți să fie fidejusor pentru contractele menționate. În așa caz, ea va răspunde solidar cu Dvs pentru datorii. Vă apropiați împreună la companiile de creditare și faceți contractele de fidejusiune.

Răspuns la... mai detaliat întrebarea 2: Dacă aveți suficiente probe (convorbiri prin mesaje, persoane martori) atunci aveți șanse bune să demonstrați că această persoană este beneficiarul banilor și să depuneți o plîngere la poliție pe escrocherie.

Răspuns la întrebarea 3 reese din răspunsurile oferite mai sus.

Suplimentar pot să menționez că creditorii au dreptul să vă urmărească doar pe Dvs. dacă nu întreprindeți măsurile enumerate mai sus, deoarece pur juridic Dvs ați semnat contractele și v-ați asumat riscurile și responsabilitatea. Pe creditor nu îl interesează care este beneficiarul banilor acordați și scopul creditului. (cu execepția creditelor cu clauza expresă unde este prevăzut scopul)

Pentru refinanțare la o bancă este nevoie de gajat ceva sau de adus fidejusori. Plus la asta, o să fie stabilit o dobîndă mai mare și condiții mai stricte.

25 martie 2020
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul civil

Pentru o consultație mai detaliată vă sunt la dispoziție.

25 martie 2020