Cum pot solicita modificarea adresei juridice a firmei înregistrată în apartamentul meu?

4 noiembrie 2018 63

O firmă are adresa juridică în apartamentul meu, pe care l-am procurat din 2016. Primesc scrisori de la fisc. Cum aș putea solicita proprietarului firmei sa-și schimbe adresa? Mulțumesc.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Este o situație delicată.
Intâi de toate ar trebui sa faceti rost de adresa postala a administratorului, si să-i trimiteți o scrisoare cu aviz de receptie prin care solicitati sa-si modifice sediul.
Intre timp, nu ar trebui să deschideți corespondenta care nu va apartine. Puteti bloca fizic căsuța postala dar nu puteti... mai detaliat lua corespondenta respectiva.
Dupa discutia cu administratorul s-ar putea discuta si cu ASP, pentru a face mentiunea reapectiva despre invaliditatea sediului, prezentând actul de proprietate, asa încât ASP sa intervina pentru a forta persoana juridica sa modifice sediul.

4 noiembrie 2018
Igor Popa
  • Avocat
  • Dreptul afacerilor

Cu privire la întrebarea dvs. vă rugăm să regăsiți următorul răspuns:

Pentru a schimba adresa juridică a persoanei juridice este necesar să stabiliți identitatea administratorului (fără a desigila scrisorile primite), spre exemplu prin obținerea unui extras din Registrul persoanelor juridice (în cazul în care cunoașteți IDNO companiei) la următorul link: http://www.e-extras.cis.gov.md/service/e-extras... mai detaliat sau pe adresa https://www.idno.md/.
Ulterior, după identificarea administratorului puteți discuta cu acesta privind schimbarea sediului persoanei juridice sau îi puteți expedia o solicitare în scris (prin scrisoare recomandată) în acest sens.
În ipoteza în care tentativele de identificare ale administratorului și/sau a adresei acestuia nu s-au soldat cu succes vă recomandăm să vă adresați Agenției Servicii Publice pentru a soluționa această problemă (http://asp.gov.md/ro/contacte ).


Pentru mai multe detalii puteți apela la Serviciul Suport Clienți la nr. (22) 22 44 88

5 noiembrie 2018