Cum poti vinde un imobil mostenit in caz ca sotul a decedat si nu am acordul lui pentru vanzare?

21 iunie 2022 71

Buna ziua. M-am casatorit in 1990. Sotul - cetatean al Rusiei, in 1999 a parasit familia si a plecat in Rusia si nu s-a mai intors. Am ramas casatoriti oficial, nu am dat la divort. In 2007 mama mi-a facut actele de mostenire cu intretinere pe viata. In 2010 a decedat sotul in Rusia, iar in 2014 a decedat mama si eu am preluat mostenirea. Acum vreau sa vand imobilul si pamantul ramas mostenire, dar la notar mi-au zis ca sotul decedat tot are parte din mostenire si am nevoie de refuzul lui. Am certificatul de deces al sotului. Ce pot face acum ca sa fiu unica mostenitoare, pentru ca din partea lui nu pretinde nimeni la mostenire. Trebuie sa ma judec cu o persoana decedata? Ce pot face acum? Va rog foarte mult sa ma ajutati.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vvv Vvv
  • Jurisconsult
  • Alte domenii

Sotul nu are calitate de mostenitor fata de bunurile parintelui celuilalt sot.
Iar in conditiile in care dvs ati dobandit bunul dupa decesul sotului (decesul sotului fiind un temei de incetare a casatoriei), nu se mai pune nici problema proprietatii comune in devalmasie.
Cu atat mai mult ca bunurile primite cu titlu... mai detaliat de mostenire nu se impart intre soti si apartin doar sotului mostenitor.
Eu nu vad problema in a instraina bunurile respective.
Poate ca acel contract de intretinere pe viata din 2007 a fost incheiat si cu sotul decedat?
Alta explicatie nu cred ca este.

Incercati sa va adresati la alt notar, sau puteti sa ma contactati la adresa de email: office.potirniche@yahoo.com
ca sa va pot asista mai detaliat.

22 iunie 2022