Cum putem obtine un teren din vecinatate

18 noiembrie 2018 40

De 25 de ani a fost abandonata casa vecina, cu timpul s-a demolat, din auzite stim ca proprietarii au decedat. Ei au o fiica, am incercat sa o cautam, pentru a face contract de vanzare-cumparare, dar fara folos. Familia ei zice ca e fugara.
Primaria din sat zice ca nu poate face nimic, trebuie contract. Impozitele le-am platit noi timp de 18 ani. Cum putem obtine acest teren, care este procedura? Va multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Referitor la platile impozitului, puteti solicita in instanta de judecata incasarea cheltuielilor respective, pe motivul imbogatirii fara justa cauza a proprietarului terenului.
Ulterior, hotararea definitiva de incasare poate fi pusa in executare la executorul judecatoresc, care va putea sa urmareasca bunurile debitorului (vecin), inclusiv terenul respectiv, in cazul in care acesta... mai detaliat nu va achita benevol datoriile. Daca valoarea bunului va fi mai mica decat suma ce urmeaza sa fie incasata - poate sa va fie transmis bunul in proprietate, cu conditia achitarii diferentei.
Alte posibilitati nu exista de a dobandi dreptul de proprietate. Nu exista vreo posibilitate legala de a dobandi dreptul de proprietate asupra terenului, or nimeni nu poate fi fortat sa cedeze proprietatea sa. Nu sunt intrunite elementele necesare uzucapiunii (cunoasteti ca dreptul de proprietate apartine altuia).
Asupra constructiei, persoana nu mai detine drept de proprietate, ca urmare a pieirii bunului.
Daca aveti nevoie de asistenta suplimentara pe acest caz, puteti sa ma contactati la adresa de e-mail care o gasiti in profil.
Succes!

19 noiembrie 2018