Cum sa actionez cand vecinul imi impune sa schimb conducta de gaz?

1 mai 2018 28

Buna ziua. 15 ani in urma sa tras conducta de gaz pe langa casa veche a vecinului. Casa au demolat-o si ei vor sa schimbe traseul vechi al conductei. Spuneti-mi, va rog, in cazul dat eu ca consumator si vecin sunt obligat sa achit lucrarile pentru schimbarea conductei la insistenta vecinului? Cum sa procedez corect din punct de vedere juridic? Multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Orice astfel de modificari se fac absolut de Moldova Gaz deoarece ei garantează menţinerea şi exploatarea fiabilă a gazoductelor, totodată este nevoie de modificarea proiectului instalației de gaz etc.

Potrivit pct. 9 din Regulamentului pentru furnizarea şi utilizarea gazelor naturale ( http://lex.justice.md/md/339804/ )
9. Lucrările de proiectare, montare şi recepţionare a... mai detaliat instalaţiilor de utilizare şi de racordare, precum şi cele de extindere sau modificare a acestora se efectuează conform documentelor normativ-tehnice obligatorii, cheltuielile fiind suportate integral de către solicitant/consumatorul final. Lucrările de montare a instalaţiilor de gaze naturale ale solicitantului, ale consumatorului final se efectuează după avizarea proiectului de către operatorul de reţea.

Astfel, în cazul dvs cheltuielili trebuie suportate de către vecinul dvs, el fiind solicitantul.

2 mai 2018