Cum să demonstrez că nu eu conduceam automobilul când a fost săvârșită o contravenție?

14 martie 2024 3

Bună ziua. Am cumpărat un automobil, dar nu l-am înmatriculat imediat pe numele meu. Până a înmatricula automobilul, l-am împrumutat de câteva ori unui prieten ca să se plimbe. Recent, a venit o amendă pentru faptul că automobilul, în una din zilele când a fost folosit de pritenul meu, circula prin localitate cu viteza de 178 km/h. Fostul proprietar (pe care era încă înmatriculat automobilul în ziua săvârșirii contravenției) m-a indicat pe mine ca șofer, iar prietenul meu (care a condus automobilul în circumstanțele descrise) refuză să recunoască vina. Mă poate ajuta cineva? Deoarece totul s-a întâmplat seara târziu, pe poza luată de camera-radar nu se vede cine era la volan. Este posibil să depun o cerere pentru a verifica traseul automobilului din acea seară și cu ajutorul altor camere să demonstrăm că nu eu conduceam automobilul în acea situație?

Jurist comments 1

Download discussion
Tatiana Scobiola
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună.
1.Prezentați documente sau mărturii care atestă că Vă aflați în alt loc sau în compania altor persoane în momentul respectiv. Acestea pot fi bilete de autobuz, chitanțe de cumpărături, sau mărturii de la colegi, prieteni sau membri ai familiei care pot confirma prezența Dvs în altă parte.

2.Dacă alte persoane... mai detaliat v-au văzut în alt loc în momentul respectiv, puteți obține declarațiile lor sau să îi aduceți ca martori în sprijinul afirmației Dvs.

3. Scrieți o plângere la poliție și domnul respectiv va fi audiat și va purta răspundere pentru declarații.


Succes!

14 martie 2024