Cum sa intocmesc o cerere pentru desfacerea casatoriei?

23 iulie 2017 299

Am 26 ani, sotul are 30 ani, avem impreuna 2 copii minori: de 5 si respectiv 2 ani. Inca de la bun inceput relatia noastra parca nu decurgea asa cum ar trebui (asta abia acum am deschis ochii mai bine si am inceput sa realizez). Problema este in prezenta prietenilor lui. In ultimul timp de fiecare data cind primeste salariul dispare cu ei pe o zi, doua sau chiar si trei, apoi se intoarce acasa de parca nu s- a intimplat nimic. Mentionez ca salariul il cheltuie pe nimic. Eu nu mai am puteri sa lupt atit, dar nici nu mai vreau, am ajuns la treapta casniciei in care tot ce a mai fost frumos s-a transformat in ura si vreau sa divortez. Dar pentru a achita serviciile unui avocat nu-mi pot permite, iar la judecatorie mi-au cerut cerere formulata de avocat. Ce sa fac? Va multumesc mult.

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Alexandru Ţurcan
  • Avocat
  • Dreptul afacerilor

Vedeti aici modele de cereri gratuite:
http://yavo.md/rom/contracte

23 iulie 2017
Olesea Harti
  • Parajurist
  • Dreptul familiei
  • Alte domenii

Totodată vă informăm că puteți solicita asistență juridică calificată gratuită. Legea nr. 198 din 26 iulie 2007 cu privire la asistența juridică garantată de stat prevede pentru unele categorii de populatie acordarea asistentei juridice garantate de stat. Pentru aceasta este necesar de depus declaratie si cerere la Oficiile Teritoriale a... mai detaliat CNAJGS. Astfel, va trebui sa va adresati cu o cerere Consiliului Naţional pentru Asistenţă Juridică Garantată de Stat sau in oficiile lui teritoriale (depinde unde locuiti), care va desemna un avocat public, care sa va reprezinte. În acest sens este necesar sa intruniti si niste conditii, asa ca va sfatui sa vedeti aici legea cu privire la asistenţa juridică garantată de stat, Art. 19, 20, 21 ...25, 26, 27, 28 din aceasta lege.
http://lex.justice.md/viewdoc.php?action=view&view=doc&id=325350&lang=1
Deasemenea vă informez că pentru o consultație in acest scop la fel va puteti adresa la unul dintre parajuristi care va vor ajuta la complectarea cererii . Lista acestora o gasiti pe parajurist.md . O zi buna.

24 iulie 2017