Cum sa ne aparam in aceasta situatie?

13 august 2017 26

Cu fostul sot suntem in divort, gospodăria este partajată. Canalizatia se gaseste pe teritoriul lui, a astupat-o ca sa nu ne folosim. Ce trebuie sa faca copilul? Lui i s-a pus ordonanta de protectie care a expirat, dar figurează ca agresor. Cum sa reactionam?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii
  • Alte domenii

Bună ziua.
Referitor la încălcarea efectuată de ex-soțul privind conducta de canalizare, depuneți o plângere la sectorul de poliție, astfel dacă se constată încălcarea dată, atunci ultimul va fi sancționat contravențional.
Potrivit, Codului Contravențional art. 172 Încălcarea regulilor privind zonele de protecţie a reţelelor de conducte de apă şi a instalaţiilor de... mai detaliat alimentare cu apă şi de canalizare
Construcţia şi amplasarea în zonele de protecţie a reţelelor de conducte de apă şi a instalaţiilor de alimentare cu apă şi de canalizare a diferitelor obiective, uzurparea terenurilor din zonele de protecţie a reţelelor de conducte de apă şi a reţelelor de canalizare
se sancţionează cu amendă de la 30 la 50 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice, cu amendă de la 50 la 100 de unităţi convenţionale aplicată persoanei cu funcţie de răspundere, cu amendă de la 200 la 300 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.
O unitate contravențională este egală cu 50 lei.
Ce privește măsurile de protecție, Codului de procedură penală, art. 215/1 alin. (4) Măsurile de protecţie se aplică pe un termen de pînă la 3 luni. Termenul măsurilor de protecţie poate fi prelungit de instanţă la cererea repetată ca urmare a comiterii faptelor de violenţă în familie sau ca rezultat al nerespectării condiţiilor prevăzute în ordonanţa de protecţie.
(5) Ordonanţa de protecţie este expediată imediat organului afacerilor interne şi organului de asistenţă socială de la locul aflării bănuitului, învinuitului, inculpatului şi a victimei.
(6) Încheierea judecătorului privind aplicarea sau prelungirea ordonanţei de protecţie este executorie imediat, cu drept de recurs în instanţa ierarhic superioară.
Mult succes!!!

14 august 2017