Cum sa obtin documentele pe casa dupa moartea tatalui?

21 mai 2020 29

Buna ziua. Tatal meu a decedat pe 12 martie 2020 si nu a lasat testament. Parintii mei sunt divortati si dupa divort 1/2 cota parte din apartament e a mamei, dar nici tata, nici eu nu ne-am prezentat la judecata. Documentele pe apartament sunt pe numele tatalui, el l-a primit fiind in casatorie cu mama. Vreau sa stiu daca mama a avut dreptul sa imparta casa, fara ca tata sa se prezinte la judecata? Eu sunt domiciliat in apartament si la privatizare am participat! Cum sa fac ca sa obtin actele pe apartament? Ordinul si celelalte documente pe imobil sunt la mine. Va multumesc frumos!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
Daca ați participat la privatizare, urma să fiți înscris că coproprietar și dumneavoastră, astfel mamei nu putea să revină 1/2.
Urmează de studiat cauză din instanță anume ce tine de divorț și de partajare a averii.
Totodată daca dumneavoastră nu ați fost înscris că coproprietar, urmează a ridica certificatul privind participanții la... mai detaliat privatizare sa verificați cotă ce posibil va aparține, și să o înregistrați la cadastru.
Urmează de verificat datele din registrul cadastral pentru o informație mai detaliată.
Cît ține de actele de proprietate pe imobil, acestea pot fi restabilește în cazul în care sunt pierdute sau nu vi se oferă careva date din acestea.

21 mai 2020