Cum să procedez?

20 aprilie 2021 41

Bună ziua! Sunt în proces de divorț cu soția și avem un copil minor de un an și opt luni. Astăzi este 20 aprilie, iar de pe data de 13 aprilie nu mai știu nimic de copilul meu.
Soția refuză să răspundă la telefon (Watsapp, Viber). Țin să menționez că la acest moment mă aflu în România, iar copilul se află la ea în Chișinău.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Buna ziua,

Este o problema delicata la ordin practic or in condițiile legii ambii părinții dețineți drepturi egale fata de copil indiferent de faptul ca sunteți divorțați sau nu, prin urmare împiedicarea din partea unui părinte de ai permite celuilalt sa-și vadă copilul sau sa comunice cu acesta este un abuz... mai detaliat și se pedepsește contravențional, totodata problema poate fi pusă in discuție la autoritatea tutelară.

Va recomand sa va angajați un avocat dacă sunteți in proces de divorț sa va reprezinte pentru a va apara drepturile și interesele vis a vis de stabilirea domiciliului copilului și pensia alimentara dacă sunt puse in discuție și astfel de pretenții in acțiune și prin urmare dacă nu ați ajuns la un acord cu soția cu cine ramine copilul și doriți să fie in custodia Dvs pai sa va consolidați poziția.

Încercați și somați soția prin mesaje ca pentru acțiunile care le comite veți depune plângere la poliție deoarece va încalcă drepturile Dvs in calitate de părinte poate o va convinge sa va permită din nou comunicarea cu copilul.

Împiedicarea neîntemeiată a unuia dintre părinţi (a ambilor părinţi) să ia parte la educarea copilului, constituie o încălcare contravențională prevăzută de art. 64 din Codul contravențional, și pasibilă sancţionării cu amendă de la 15 la 30 de unităţi convenţionale.

Mai mult ca atit dacă va aflați peste hotarele țării ar fi bine sa va angajați un avocat in RM pentru a va asigura respectarea drepturilor Dvs.

Succes,
În caz de necesitate mă puteți contacta la adresa și nr. Indicat în profil.

21 aprilie 2021