Cum sa procedez?

1 mai 2019 22

Buna ziua. Am o problema in privința eliberării de la locul de munca. Lucrez de 5 luni jumate că vânzător consultant la un magazin de haine de dama în Chișinău. Acum nu mai am unde locui în oraș și am fost nevoita sa mă mut la tară. Am anunțat șefa despre asta seara când trebuia să ies a doua zi la lucru, fiindca nu am știut că se va intimpla așa și mi-a zis că nu-i o problema. Când am venit în oraș sa scriu cerere de eliberare mi-a zis că încă nu-i gata cererea și să vin mai apoi. Am întrebat referitor la salariu și mi s-a spus că nu primesc niciun leu daca nu lucrez acele 2 saptamini, dar nu am unde locui în oraș ca să le lucrez, așa și i-am zis, dar tot nu vor să-mi achite deloc. Am lucrat de pe 1 Aprilie pana pe 21 aprilie si nu vor deloc să-mi achite luna aceasta.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
°°°
Angajatorul nu poate refuza sa va achite salariul pentru zilele lucrate, indiferent daca Dvs lucrati sau nu acele 14 zile.
Daca nu puteti lucra, pur si simplu veti fi concediata, pentru neprezentare la serviciu. Dar asta nu eliberează pe angajator de obligatia de a va achita salariul,... mai detaliat de a va restitui carnetul de munca, toate celelalte acte, eventual, si indemnizatia pentru concediul nefolosit.

Probabil angajatorul vrea sa profite de pe aceasta situație.

Puteti sa ma contactati la adresa de e-mail, si vom incerca sa dam un telefon angajatorului.

1 mai 2019