Cum să procedez corect ca să despăgubesc vecina și să mă asigur că nu mai are pretenții după asta?

11 iulie 2024 3

Bună ziua. Am inundat vecina de mai jos când nu eram acasă. Aceasta a depus plângere la poliție, care a întocmit un act. Vecina cere o sumă de bani cu titlu de despăgubiri. Cum să procedez corect și legal în această situație: să-i cer vecinei să-și retragă plângerea și îi dau banii după asta, sau invers? Dați-mi un sfat, vă rog!

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
 • Jurisconsult
 • Dreptul civil
 • Dreptul penal
 • Dreptul familiei
 • Dreptul muncii

Buna ziua Dumitru, a apelat la oiliție și ce, întrebarea eu am să o repet și ce ? În cazul DVS poliția poate să vă pună un pic de seară pe coadă și gata. Eu te rog frumos nu face tragedie, lasă ea să cheme inginerii la dața locului să... mai detaliat facă invețigație, o să fie întocmit un act de ei. se v-a constata în ce constă prejudiciul și în baza acestui document, tu o să-i restitui prejudiciul, alt fel nu face, dar asta e chestia de timp. Eu vă garantezi, că inspectorul de sector o să ajungă la aceia concluzie și n-o să-ți facă nimica. Mai detailiat DVS sunteți în drept să apelați la viberul meu de pe telefonul +37368669950 și noi o să vorbim mai detailiat. Să știți, că mulți juriști și avocați o să citească răspunsul meu și o să se gîndească, că eu sunt un avantiurist și nu un jurist, dar viața e așa de interesant, că trebuie să te faci și avantiurist, câte o dată. Prinicipalul să nu nimerești sub influența vecinei, că ei câte o dată dau dovadă, că sunt deștepți, amanic sunt deștepți, nu trebuie să fie așa ceva, mai ales nu s-a întîmplat special, ai lipsit, ai fost ocupat, dar asta e realitatea. Sună și noi vom găsi o cale de eșire din situație.

11 iulie 2024
Serghei Marciuc
 • Avocat
 • Dreptul civil
 • Dreptul muncii
 • Dreptul familiei
 • Dreptul imobiliar
 • Contravenţii rutiere
 • Dreptul afacerilor

Bună ziua. Poliția nu are competență de a vă atrage la răspundere pentru inundarea apartamentului vecinului de jos.
Discutați cu vecina, ajungeți la un numitor comun în privința mărimii prejudiciului cauzat prin scurgerea apei și întocmiți o recipisă în care să fie indicat că a avut loc incidentul în urma... mai detaliat căruia proprietarului apartamentului i-au fost cauzat un prejudiciu în valoare de..., iar dumneavoastră îi reparați acest prejudiciu prin achitarea sumei de bani. Suma transmisă, și vecina să scrie că prejudiciul i-a fost reparat, a primit suma respectivă și nu mai are pretenții la dumneavoastră.

codul civil prevede:
Articolul 2016. Răspunderea în cazul căderii sau

scurgerii din construcție

(1) Dacă prejudiciul s-a produs prin faptul că din construcție a căzut ori a curs ceva, răspunde persoana care are construcția în posesie. Această regulă nu se aplică în cazul în care prejudiciul s-a produs din cauza unui eveniment prevăzut la art. 2012 ori din vina celui prejudiciat.

(2) Pînă la proba contrară, se prezumă că construcția este în posesia proprietarului său.
Succes.

11 iulie 2024