Cum sa procedez daca am primit copia procesului verbal cu amenda pe care nu l-am semnat?

11 august 2017 167

Doua luni in urma am avut o cearta cu vecina, care a avut loc peste usa. Am batut la usa ca sa discutam. Ea a deschis si repede a inchis spunindu-mi ca sint neadecvata. Eu am batut la usa si am numit-o cu cuvinte urite, ceea ce recunosc ca nu trebuia. Insa si ea m-a injurat. Ea a inregistrat la telefon si a chemat politia, insa la momentul sosirii politiei eu eram deja la mine in apartament, fiindca acest incident nu a durat mult. Voiam doar sa discut, fiindca mereu faceau niste lucruri prin coridor si ziceau ca le fac eu. Cind a vazut ca politia a plecat, fiindca nu avea ce vedea, s-a dus a doua zi la politie si a scris plingere, unde a indicat ca eu bateam cu pumnii si picioarele in usa, insa nu-i adevarat, fiindca ea nu putea sa vada deoarece era usa inchisa si nu are pe unde vedea. A venit la mine acasa inspectorul de politie care, din cite am inteles, se cunoaste foarte bine cu concubinul ei, care lucreaza jurist. Politistul a strigat la mine si m-a amenintat ca el o sa faca tot posibilul ca sa fiu data afara de la serviciu si sa nu mai pot lucra nicaieri si ca o sa am probleme si eu si stapina apartamentului si ca o sa ma dea afara si din apartament. Mi-a facut proces verbal pe care eu nu l-am semnat si nu am scris nimic in el. A doua zi m-am dus si am scris plingere pe el ca m-a amenintat, insa fara nici un raspuns pina acum (am luat o copie a plingerii care a fost semnata de politistul cu care am intocmit). Dupa doua luni mi-a venit acasa copia la proces verbal unde m-a sanctionat dupa articolul 354 din codul contraventional cu 30 unitati - 1.500 lei. Spuneti-mi, va rog, cum sa procedez mai departe. Nu am comis nicio crima, sunt mama singura, am copil si traiesc la gazda. Nici nu stiu ce sa fac. Mentionez ca politistul nu a chemat ambele parti la politie ca sa ne propuna impacare. Eu am si martor cum el ma ameninta, era verisoara mea acasa. Va rog mult sa ma ajutati. Va multumesc anticipat.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Procesul verbal îl puteţi contesta precum ca nu sunteţi deacord cu el, nefiind elucidate toate circumstanţele de către agentul constator cît și lipsa probelor care ar demonstra vinovăţia dvs şi spusele din plingerea vecinei.

Iar pe numele agentului constator puteţi sesiza procuratura cu o plingere prin... mai detaliat care veți indica si martorii si copia plingerii depuse la inspectorat prin care nu a-ţi primit nici un răspuns.

12 august 2017