Cum să procedez în cazul în care șoferul care mi-a lovit mașina parcată a plecat de la locul accidentului?

27 mai 2019 328

Bună ziua! Va rog să mă ajutați cu așa o întâmplare. Un șofer mi-a lovit mașina parcată în curtea unei școli și a plecat de la locul accidentului. Am chemat imediat poliția și am înregistrat cazul. Peste câteva ore m-a sunat la telefon șoferul, găsindu-mă prin profesori, a recunoscut că e vinovat și ne-am ințeles a doua zi dimineața să ne vedem. A doua zi nu a venit sa ne întâlnim și nici la telefon nu raspunde. Am scris explicație la poliție despre cele întimplate. Spuneti-mi, vă rog, care e procedura și cât timp ar trebui să aștept în acest caz? Și daca am voie sa repar mașina sau nu? Dacă o repar, risc sa nu mi se întoarca cheltuielile? Mulțumesc mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua
Pentru început mergeți la poliție și solicitați copie a dosarului contravențional cu decizia de sancționare în baza art. 242(vinovat în accident).
Cu actele în cauză mergeți la compania de asigurare a vinovatului, depuneți cerere pentru despăgubiri.
Pentru parasirea locului accidentului, persoana va fi sancționată suplimentar prin hotărârea instanței de judecată.
La moment... mai detaliat mergeți pe acest scenariu, la etapa reparatii, apar situații, uneori chiar și de conflict cu asiguratorii, astfel pentru început mergeți la ei, dacă nu vă convine despăgubirea propusă, puteți opta pentru expertiza independentă sau sa solicitați vinovatului să compenseze cele neacoperite de asigurare.

27 mai 2019