Cum sa redobandesc terenurile vandute la licitatie fara participarea mea?

27 martie 2017 20

In ce instanta sa ma adresez cind mi sau vindut terenurile ilegal si am dat in judecata, dar fiindca nu m-am prezentat la prima sedinta - s-a scos de pe rol? Eu aveam un credit de achitat, la care la judecata s-a hotarit sa-l achit eu. Fiind bolnav, nici nu am fost preintimpinat de un executor ca l-au scos la licitatie si alti 4 executori nu au pretins la vanzarea terenurilor si un executor la inminat asociatiei de economii unde aveam datoria de 69000 lei. Ei l-au vindut cu 110000 lei si iarasi ceilalti executori nu au pretins, am dat in judecata si fiindca nu m-am prezentat la prima sedinta - au scos de pe rol. Unde pot sa atac sau ce pot face eu in acest caz?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
SILVIU POTÎRNICHE
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Bine ai venit pe yAvo!
1. Incheierea judecătorească de scoatere de pe rol a cererii de chemare în judecată, poate fi contestată în termen de 15 zile de la data în care ai făcut cunoștință cu ea. (art. 268 Cod de Procedură Civilă) Totuși, există posibilitatea să fii repus în termen... mai detaliat dacă au trecut mai mult de 15 zile, în cazurile în care demonstrezi că nu ai cunoscut despre data primei ședințe de judecată la care a avut loc scoaterea cererii de pe rol, sau dacă sunt dovezi că ai primit Încheierea prin poștă mult mai recent.
2. Dacă se respinge Cererea indicată la pct. 1, Incheierea judecătorească de respingere, poate fi contestată cu recurs în Curtea de Apel. Recursul se depune la prima instanță, iar termenul este de 15 zile de la momentul pronunțării Încheierii.
3. Alternativ, poți contesta însăși Încheierea judecătorească prin care a fost confirmată licitația, în condițiile art. 142 din Codul de Executare. Contestația se depune la instanța judecătorească care a confirmat licitația.

- Simplul fapt că nu ai fost înștiințat despre data petrecerii licitației nu este un argument puternic, de natură să anuleze licitația. Ar trebui formulate critici cu privire la nerespectarea procedurii de executare (dacă a avut loc), nerespectarea procedurii de desfășurare a licitației (dacă a avut loc), și alte critici temeinice în acest sens.

*Acest răspuns nu are un caracter oficial, reprezentînd cu preponderență un sfat juridic personal și benevol al autorului.

28 martie 2017