Cum sa schimbam chiriasul principal al unui apartament neprivatizat

16 martie 2022 45

Buna ziua. Detinem un apartament neprivatizat. Chirias principal a fost tatal meu, care a decedat. In prezent, avem viza de resedinta 2 fiice ale lui. Cum sa schimbam chiriasul principal dupa deces, daca am pierdut ordinul de repartitie si tatal este decedat? M-am adresat la Pretura Centru, dar ei singuri nu stiu ce se poate de facut. Am depus toate actele, in afara de ordin, pentru ca nu stiu unde sa gasesc o copie. Cum sa procedez, unde sa ma adresez dupa ajutor? Cei de la Pretura imi cer ordinul. Caut un jurist competent sa ma reprezinte si sa ma ajute cu actele necesare. Mersi.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
Din practică, am întilnit situația privind modificarea chiriașului principal, acest lucru am executat la Pretura de sector, da, cam s-au scărpinat puțin la ceafă dar totuși s-a executat procedura.
Pretura de sector în calitate de reprezentanță a administrației publice locale urmează să rețină spre examinare și propunere de modificare a contractului... mai detaliat de locațiune cu noul chiriaș și identificarea acestuia ca principal (cel puțin ultima dată cînd am avut tangență cu situația, așa s-a petrecut), depuneți cerere scrisă pe marginea subiectului și solicitați un răspuns scris.

dacă imobilul a fost oferit ca locuință de servici, atunci se implică necesitatea de a interacționa cu entitatea care a oferit acest imobil pentru a fi efectuată modificarea.

informația este preeliminară, reieșind din datele oferite.

17 martie 2022