Cum se exporta corect alcoolul din Republica Moldova?

27 iulie 2019 11

Am sunat la ASP si mi-au zis ca ei nu au licenta de export de alcool, pe cand o companie de export cu care am discutat mi-au zis ca am nevoie de licenta de export.
Sau nu e nevoie de licenta de import in careva tari in care vreau sa importez?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Dumitru Barbaroș
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere

Cristian, salut!

În conformitate cu prevederile Legii nr. 160 privind reglemnetarea prin autorizare a activității de întreprinzător, în Republica Moldova, în domeniul producției alcoolice sunt necesare următoarele tipuri de licență:
- Licenţă pentru importul şi păstrarea alcoolului etilic; importul, păstrarea şi comercializarea angro a producţiei alcoolice şi/sau a berii importate;
- Licenţă pentru... mai detaliat fabricarea alcoolului etilic, a berii și a producţiei alcoolice, cu excepţia vinului, produselor obținute pe bază de must și a produselor vitivinicole aromatizate în sensul Legii viei și vinului nr. 57/2006, și/sau păstrarea, comercializarea angro a alcoolului etilic, a berii și a producţiei alcoolice, cu excepţia vinului, produselor obținute pe bază de must și a produselor vitivinicole aromatizate în sensul Legii viei și vinului nr. 57/2006, produse de producătorii autohtoni.

Respectiv, nemijlocit pentru export nu este necesară deținerea unei licențe.

Totodată pentru a determina dacă aveți nevoie de alte careva licențe, este necesară o descriere a modului în care doriți să vă desfășurați afacerea.

28 iulie 2019