Cum se poate efectua partajarea averii dupa divort, daca fostul sot nu a platit pensie alimentara si valoarea datoriei depaseste partea de avere detinuta?

29 aprilie 2019 38

Sunt divortata din 2010. In casatorie sunt nascuți patru copiii. La momentul divortului trei erau minori. Sotul nu a lucrat si nu lucreaza oficial. Deține gospodarie țaraneasca, dar terenul nu este prelucrat de multi ani. Avem casa de locuit construita in comun. Nu este terminata. Conform serviciului cadastral este pretuita in valoare de 49.000 mii lei. Eu ma aflu de cateva luni peste hotare. Copiii stau la gazda la Chisinau. Cei mai mici sunt la liceu. Mezinul are 17 ani.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Bunurile dobândite în timpul casatoriei sunt considerate proprietate a ambelor părți.
Partajul acestora poate avea loc pe cale amiabilă sau în caz de refuz, partajul se va face prin intermediul instanței de judecată.
Atit timp cit soțul inregistrează datorii, la etapa de partaj a averii puteți pretinde la o cotă mai... mai detaliat mare din bunuri sau chiar la toate care urmează sa acopere datoria creată.

În caz de neînțelegere, sunteți in drept de a obliga la scoaterea întregului imobil la vinzare, sau transmiterea bunurilor cu calitate de contravaloare în natură, acest fapt fiind posbil a fi efectuat prin instanță sau la etapa de executare, avind drept prioritar de rascumpărate in contul datoriei.

30 aprilie 2019