Cum vor incasa creditorii datoriile?

30 mai 2020 221

Buna ziua. Din cauza ca am pierdut serviciul, nu imi pot achita cele 8 credite pe care le am, in suma totala de circa 250 mii lei. Din martie nu mai achit nimic pentru ca nu dispun de surse de venit si sunt sigur ca aceste credite vor ajunge la colectori si apoi in judecata.
Intrebarea este: ce se intampla dupa ce judecata ma gaseste vinovat si ma impune sa achit 250 mii + penalitati + cheltuielile de judecata? Cui voi achita toata aceasta suma si in ce mod? Se va deduce din salariu indata ce in sistemul executorilor apare informatia ca primesc salariu? Sau cum functioneaza asta? Si poate asta sa afecteze noul meu post de munca? Anganatorii mei vor fi la curent ca am avut asa judecata sau va sti doar banca pe contul careia va veni salariul?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Buna ziua Ion,

Executorul judecatoresc va urmari toate veniturile Dvs inclusiv salariul. Sumele incasate vor fi distribuite intre creditori.

Acest lucru nu se face automat, ci odata ce executorul primeste titlul si emite incheierea si o transmite angajatorului.

Din salariu poate fi retinut maxim 20% daca este doar un titlu executoriu și 50%... mai detaliat daca sunt mai multe titluri executorii.

Angajatorul o sa cunoasca ca aveti titlu si datorii.

31 mai 2020
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Pentru o consultatie mai detaliata ma puteti contacta.

31 mai 2020