Cumpărarea unui apartament în ipotecă

28 aprilie 2020 26

Buna ziua. Vrem sa cumpărăm un apartament in ipoteca si ma intereseaza cat timp durează încheierea unui contract de vanzare-cumpărare? Deoarece noi suntem plecați peste hotare si avem la dispozitie doar 2 săptămâni pentru a veni în Moldova și a încheia toate procedurile. Cum ar trebui sa procedăm in asa caz?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
•••
Nu se poate estima cit va dura acest proces, pentru ca intai de toate, va trebui sa negoiati cu banca sau alt creditor, conditiile si termenii creditului. Banca va trebui sa examineze cererea de credit, sa evalueze bunul care il propuneti in ipoteca, sa verifice istoria... mai detaliat dvs creditara, veniturile si alta informatie relevanta.
In paralel, veti avea de prezentat toate actele necesare - referitoare la bunul imobil, raport de evaluare, extras, asigurare, etc.
Daca cererea de credit se accepta, urmeaza incheierea contractelor de credit, vanzare-cumparare si ipoteca, in aceeasi zi.
Avand in vedere ca va exista un credit, daca acesta se incheie in aceeasi zi cu celelalte contracte, nu veti putea imputernici alta persoana sa semneze in numele Dvs.
2 saptamani pot fi de ajuns, dar depinde de Banca in cat timp va examina actele si va decide acordarea creditului.

28 aprilie 2020