Cumpărate apartament nou

1 mai 2020 22

Buna ziua. Cat dureaza tot procesul de vanzare-cumpărare a unui apartament nou prin programul Prima Casa, după obținerea creditului si gasirea apartamentului? Multumesc.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua Stefan,

În termen de 5 zile lucrătoare de la data recepționării contractului de credit, ODIMM va încheia un contract de garanţie de stat cu creditorul și un contract de acordare a garanției de stat cu solicitantul Programului, conform modelului aprobat de Ministerul Finanțelor.

În termen de 15 zile lucrătoare de... mai detaliat la momentul încheierii contractului de credit, beneficiarul va încheia contractul de vînzare-cumpărare a locuinţei pentru care a fost solicitată acordarea creditului.

Contractul de vînzare-cumpărare va fi autentificat notarial, cu respectarea condiţiilor de formă şi conţinut prevăzute de legislaţie, şi ulterior înregistrat în Registrul bunurilor imobile.

La data încheierii contractului de vînzare-cumpărare, beneficiarul va încheia un contract de ipotecă trilateral cu banca finanțatoare şi ODIMM, conform modelului aprobat de Ministerul Finanțelor.

În termen de 15 zile lucrătoare de la încheierea contractului de credit, beneficiarul va încheia contract de asigurare a locuinţei împotriva riscurilor de pieire sau deteriorare fortuită,la valoarea de înlocuire, pe toată durata executării contractului de credit.

1 mai 2020