Cumparatorul cere sa plateasca o parte in cash, o parte prin transfer bancar

8 august 2019 26

Stimati juristi, ma aflu peste hotare si am decis sa apelez la o agentie imobiliara. Vand apartamentul si vreau sa stiu daca merg la ceva risc daca primesc o suma in cash si alta prin transfer bancar? Ar putea face un transfer de suma integrala avand la dispozitie 2 saptamini pana la semnarea contractului, ori doar cash la notar direct. In plus, dupa ce a dat arvuna, mi-a cerut prin agent ca este disponibil sa-mi dea ulterior (5 mii €) ca sa inceapa lucrarile in casa avind mesterul liber? Am refuzat si se pare ca nu mai vrea sa cumpere. Arvuna imi ramine mie? Sau agentul a falsificat actul de arvuna? Va multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Silviu Potîrniche
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil

Bine ai venit pe yAvo!
°°°
Nu ar trebui să existe nici un risc, cu condiția ca contractul să prevadă expres modul de plată, cu indicarea rechizitelor bancare, termenului de plată și (de dorit) a responsabilității cumpărătorului pentru plata corectă la rechizitele bancare respective.
De ce se pune problema platilor si cash si... mai detaliat prin transfer, daca afirmati ca cumparatorul poate achita suma integrala prin transfer?
Referitor la arvună, trebuie sa vad inscrisul care o confirmă. În general, intelegerea cu privire la arvună trebuie autentificată notarial. In caz contrar se considra avans, si se restituie. Dar depinde de mai multi factori.
Pentru consultanță detaliată, cu plată, puteți sa ma contactați la adresa de e-mail indicată în profilul meu.

9 august 2019