Cumul ca functionar public

20 decembrie 2020 15

Buna ziua. Sunt functionar public si as dori sa ma angajez la o companie privata prin cumul. Este posibil sa cumulez aceasta functie (operator calculator intr-o firma de prestare a serviciilor de contabilitate), fiind functionar public? Mentionez ca lucrul de baza nu va fi intrerupt sau afectat de cealalta functie, deoarece voi lucra dupa orele de serviciu si in weekend. Multumesc

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihaela Pascal
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Bună Corina.

Legea nr.158 din 04-07-2008 cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public, prevede faptul că funcţionarul public nu este în drept să desfăşoare alte activităţi remunerate prin contract individual de muncă sau prin alt contract cu caracter civil, în cadrul societăţilor comerciale, cooperativelor, întreprinderilor de stat sau municipale,... mai detaliat precum şi al organizaţiilor necomerciale, din sectorul public sau privat, a căror activitate este controlată, subordonată sau în anumite privinţe este de competenţa autorităţii în care el este angajat, cu excepţia activităţilor ştiinţifice, didactice, de creaţie, de participare în proiecte de dezvoltare în domeniul de competență în cadrul autorității în care este angajat şi de reprezentare a statului în societăţile economice.

De asemenea, nu se află în situaţie de incompatibilitate, în sensul prevederilor de mai sus, funcționarul public care activează în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sînt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, potrivit fişei postului, în afara orelor de program.

Deci, urmează de analizat specificul ameblor funcții.

Mult succes.

8 ianuarie 2021