Daca persoana ce inchirieaza apartamentul nu achita facturi si are datorii mari, pot sa il declar la politie?

29 mai 2017 44

Un tinar inchirieaza apartamentul parintilor mei. Eu am viza de resedinta in apartamentul dat. Contract cu persoana ce inchirieaza nu avem. El a strins datorii pe servicii comunale peste 12 mii lei. Acum nu stiu daca il pot denunta la politie sau nu, luand in consideratie ca nu avem nici un contract semnat. Am mesaje pe messenger (fb), o convorbire telefonica inregistrata si mai multe mesaje unde el recunoaste ca este dator cu bani p/u folosirea apartamentului. Daca totusi il pot denunta, sa merg direct la politie sau sa ma adresez la un avocat? Va multumesc anticipat, Vladimir

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Levitschii Iurii
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil

Bună ziua. Daca acest tinar nu a avut intenția la escrochiere nu cred că este cazul să depuneți plîngere la poliție. Contractul de locațiune se încheie în scris, iar nerespectarea formei actului juridic duce la inadmisibilitatea probelor cu martorii. Probabil că ar fi bine să contractați serviciile unui avocat, comunicații... mai detaliat toată speța în detalii și ulterior dacă va fi cazul vă adresați în instanța de judecată.

29 mai 2017
Dumitru Barbaroș
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul afacerilor
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere

Salut Vladimir,

Regula generală este că:
Contractul de locaţiune a unui bun imobil trebuie să fie întocmit în scris.
Contractul de locaţiune a unui bun imobil pe un termen ce depăşeşte 3 ani trebuie înscris în registrul bunurilor imobile. Nerespectarea acestei reguli are ca efect inopozabilitatea contractului faţă de terţ.

În cazul Dvs. puteți... mai detaliat folosi mai multe mijloace de a proba faptul că el este adevăratul beneficiar al serviciilor comunale:
1. Încercați în orice mod legal să probați faptul că doar el locuiește în apartament (declarații vecini);
2. Puteți folosi aceleași mesaje de pe FB ca înscrisuri;
3. Încercați să încheiați cu el un contract de locațiune în care să indicați o dată anterioară..
etc.

29 mai 2017