Daca scriu o somatie, trebuie aceasta somatie trimisa prin posta sau se poate si prin posta electronica?

29 iunie 2018 27

Am semnat un contract cu o mare casa de productie de peste hotare. Drepturile mele de autor le apartin lor, iar pentru aceasta eu trebuia sa fiu rasplatita pana la data de 24 iunie, dar eu nu am primit niciun ban, ei tot ma amana de la o saptamina la alta. Ma gandeam sa scriu o somatie si sa cer despagubire si rezilierea contractului. Dar intrebarea este: daca reziliem contractul, atunci ma gandesc ca ei in genere nu vor mai achita. Sper sa imi raspundeti! Multumesc anticipat!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Somația poate fi expediată prin ambele forme, ceia ce vă recomand să faceți, folosiți toate căile de comunicație posibile, principalul e să dețineți confirmare a faptului expedierii cît și a înmînării după caz.
Cît privește rezilierea, ea poate fi solicitată în cazul în care una dintre părți nu își execută... mai detaliat obligațiile din punct de vedere calitativ sau cantitativ n interiorul unei perioade expres prevăzute, la caz este vorba de obligația de plată.
Rezilierea nu vă limitează în dreptul de a solicita achitarea sumelor datorate pînă în data rezilierii. Sumele pot fi încasate și pe cale judiciară după caz.
Primordial, urmează a fi studiat minuțios contractul între d-stră și casa de producție, acesta este baza tuturor drepturilor d-stră.

29 iunie 2018