Actiunile executorului judecatoresc

11 mai 2021 40

Buna ziua. Am avut o datorie la execitorul judecatoresc pentru onorariu si cheltuielile de executare, Acuma am bani in cont, dar executorul mi-a comunicat ca are alte treburi mai importante si mi-a zis ca va retrage banii din cont timp de o luna si atunci imi va debloca contul. I-am cerut sa-mi arate borderoul privind cheltuielile de executare, dar a refuzat. Unde ma pot adresa ca sa-mi deblocheze contul mai repede si sa-mi prezinte borderoul? La inceput a mi-a spus o suma pentru cheltuieli, iar acum e alta.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Irina Clepalo
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii

Bună ziua Dmna. Anastasia,
Puteți să vă prezentați în biroul executorului judecătoresc cu cerere oficială pentru a vă elibera borderoul de calcul privind cheltuielile de executare.
În caz că, acesta din urmă refuză scrieți o plingere către ministerul Justiție, la fel și căre UNEJ.
Sau puteți să cereți de la executor o notă... mai detaliat de plată în care va fi indicată suma spre achitare, mergeți de sine stătător la bancă și achitați. Prezentați factura de achitare executorului judecătoresc. Ulterior acestor acțiuni solicitați încheierea de încetare a procedurii de executare. Astfel după emiterea acestei încheieri executorul este obligat în termen de 3 zile să anuleze măsurile de asigurare și cardul dvs. va fi deblocat în scurt timp.
Cu stimă și respect.

12 mai 2021