Datorie ajunsa la colectori

10 septembrie 2020 114

Mama mea a luat un credit pentru mine de la o comapanie nebancara, a achitat la inceput putin, dar apoi nu a putut achita. Dosarul a ajuns la companie de colectare si a achitat acolo 1.000 lei. Ea a luat credit in suma de 9.800 lei si acum colectorii i-au zis sa achite cel putin 3.000 lei timp de 5 zile au. Pot ei sa ceara asa ceva, daca ea are pensie 1.200 lei, dar cu penalitati datoria a ajuns 20.000 lei. Daca o dau in judecata, la ce putem sa ne asteptam. Putem cumva sa reducem penalitatea? E posibil, in cazul in care dosarul ajunge in judecata, sa achitam cate putin din datorie si cand va fi sedinta de judecata sa prezentam bonurile? Sau e prea tarziu sa facem achitari?

Jurist comments 1

Download discussion
Artur Lozovoi
  • Jurisconsult
  • Dreptul afacerilor

Buna ziua Anatol

Întrebare: Daca o dau in judecata, la ce putem sa ne asteptam. Putem cumva sa reducem penalitatea?

Răspuns: Da, în cadrul procesului judiciar puteți solicita reducerea penalităților dacă ele sunt exagerat de mari.

Întrebare: E posibil, in cazul in care dosarul ajunge in judecata, sa achitam cate putin din datorie... mai detaliat si cand va fi sedinta de judecata sa prezentam bonurile?

Răspuns: Da, puteți achita benevol datoria. La fel, puteți solicita în judecată încheierea unei tranzacții de împăcare invocând achitările benevole făcute.

Întrebare: Sau e prea tarziu sa facem achitari?

Răspuns: Niciodată nu este târziu să stingeți datoria. Creditorul o să vă urmărească până când nu o să stingeți integral sumele datorate.

10 septembrie 2020