Datorie ajunsa la colectori

11 septembrie 2020 396

Buna ziua. Am luat un credit de 25.000 de lei pe 24 de luni si nu l-am achitat. M-au sunat colectorii si mi-au spus ca datoria a crescut pana la 148.000 lei. Le-am spus ca nu am asa suma si ca e prea mare. Ei m-au dat in judecata, ma suna si ma ameninta ca vor veni la parintii mei acasa si vor lua bunuri pentru stingerea datoriei. Au asa drept sa ia bunurile parintilor, daca casa nu este este a tatalui meu si eu nu am nicun fel de bunuri in acea casa?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Este deja o temă luată cu asalt cu privire la colectori și la companiile de creditare.

Fiecare acțiune de acest sens din start este una abuzivă cu scop de intimidare a dvs pentru a vă aduce la situație de achitare.

Aceștia pot solicita restanțele doar prin procedee legale prevăzute de legislație... mai detaliat aceasta fiind cererea prealabilă săi de chemare în judecată cu privire la încasare datoriei.

Puțin probabil compania s-a adresat în instanța de judecată dacă continuie astfel de acțiuni deoarece suma pe care o solicita aceștia este una abuzivă din start, or nu poate datoria depăși dublu/triplu corpul creditului adică suma împrumutată aceștia solicitind astfel multe sume exagerat de mari în baza unor clauze abuzive care pot fi contestate de dvs în instanța de judecată sau declarate abuzive în procesul de judecată care veți fi înaintat.

Prin urmare adresați-va unui avocat ca acesta sa va ajute inițial cu primii pași spre soluționare vis a vis de companie or sa se adreseze în instanța de judecată cu o cere privind la declarea unor clauze contractuale ca abuzive și nulitatea acestora, ceea va duce simțitor la scăderea sumei pretinse de companie .

12 septembrie 2020