Datorie enorma la pensia alimentara

31 octombrie 2022 169

Bună ziua. Sunt divorțată de 13 ani. Fostul soț nu achita pensia alimentara de mai mult de 10 ani si s-a acumulat o datorie de 105 mii lei. Între timp, unul din copii a devenit major. Ce se poate intreprinde? Executorul îmi zice ca deoarece debitorul nu lucrează oficial nicaieri, nu se poate face nimic. Interdicție de iesire din tara tot nu i se poate pune, pentru ca el are dreptul sa plece la munca. Decăderea din drepturi nu are sanse sa treaca, spune avocatul, pentru ca va achita 50 de lei și judecătorul ne va respinge cererea. Chiar nu nu se poate face nimic?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Arsen Saruhanean
  • Avocat
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Bună ziua!
1) Neplata pensiei de întreținere a copilului minor este unul dintre temeiurile de decăderea din drepturile părintești.
2) Ați spus că "debitorul nu lucrează oficial nicaieri, nu se poate face nimic" - Oficial nu lucrează, dar pensia de întreținere copilului minor se încasează din toate veniturile.
3) Este de retinut... mai detaliat ca lipsa castigului nu scuteste parintele de plata, care poate fi facuta atat voluntar (prin acord), cat si silit (pe calea judiciară).

Pentru acordarea asistenței juridice calificate și găsirea unei soluții potrivite pe cazul Dumneavoastră puteți să mă apelați la numărul de tel.: 069076419. Prima consultație este gratuită.

1 noiembrie 2022