Datorie faata de o companie de telefonie mobila

31 ianuarie 2020 43

Buna ziua. Poate executorul judecătoresc sa blocheze cardul soției, daca eu am datorii fata de o companie de telefonie mobila? Executorul judecătoresc ne-a dat termen sa achitam până astăzi, altfel va lua măsuri conform art. 553 din Codul civil. I-am propus executorului sa achitam datoria in 2, 3 tranșe, dar el nu este de acord. Deja am facut o plata. Si ne-a mai prevenit ca daca nu achitam, atunci se vor calcula penalitati. Are asa drept executorul judecătoresc? Ce putem sa patim? Dati-ne, va rog, un sfat.
O zi bună va dorim!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

Urmează să vă asigurați că procedura de executare este deschisă anume pentru datoria legată de telefonul mobil deoarece soția n-ar trebui să figureze în așa caz și să fie urmărite bunurile dvs asta cu condiția ca n-ați indicat cumva în acte ca telefonul este luat pentru soția dacă spre... mai detaliat ex l-ați luat cu rate etc ..

Executorul poate calcu penalități doar atunci cînd există o astfel de cerere înaintata de către creditor în lipsa unei astfel de solicitări, executorul din oficiu nu poate încasa penalități decit speze și onorariul său .

Ar fi bine să identificați cine este creditor potrivit încheierii de itentare a procedurii de executare și să negociați un act de conceliere care v-ar permite achitarea în rate dacă creditorul care de acord, chiar și în lipsa acestea dacă dvs achitați cîte o bucată de suma lunar, executor deobicei nu aplică măsurile de asigurare

31 ianuarie 2020