Datorie la credit

23 ianuarie 2019 98

In vara am luat un credit. Creditul era pe o luna, am luat 2.800 lei și prelungire la credit lunar era de 2.000 lei. Am achitat prelungirea pana nu de mult, dar din motive de probleme de sănătate, nu am lucrat cateva luni. Acum ei îmi scriu că trimit grupa mobila la domiciliu (care nu e scris pe mine, nici pe părinți) să ia lucrurile bune și eu sa vad cum ei le scot în vînzare și trimit grupa lor la serviciu să-mi facă probleme. Spuneți-mi, va rog, au așa drepturi de a face așa ceva? Și după toate, mă amenința. Multumesc

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Cele sus menționate sunt acțiuni totalmente ilegale avînd scop sfidarea d-str.
În cazul a asemenea amenințări urmează a fi informată poliția, pentru a fi luate măsurile corespunzătoare.
Pentru a întreprinde careva acțiuni de ridicare de bunuri și vînzare, urmează ca compania să vă acționeze în instanță pentru a obține o hotărâre... mai detaliat de încasare forțată a sumei și titlu executoriu în acest sens.
Totodată urmează a fi demarată procedura de executare silită, în cadrul acesteia fiind posibile acțiuni de urmărire a bunurilor ce vă aparțin, excepție nu există.
Totodată, compania nu este în drept să întreprindă careva acțiuni legate de părinți, deoarece ei nu sunt parte a contractului de împrumut.
La servici deasemenea nu vă pot cauza careva probleme, activitatea de salariat nu are careva tangențe cu obligațiile asumate de d-str în privat.

De fapt, este o măsură de intimidare, folosită pentru a vă motiva de a restitui sumele împrumutate, în cazul în care se depășește limita, adresațivă cu o plîngere la poliție.

Totuși, urmează a fi luat în calcul faptul că este posibilă inițierea unei acțiuni în judecată pentru a încasa forțat sumele, fapt care va majora sumele datorate.

23 ianuarie 2019