Datorii bancare

21 iunie 2021 271

Bună! Doi ani în urmă am luat un credit din prostie pentru că m-a rugat cineva. Timp de 2 ani, nu am achitat nimic pentru că acea persoana zicea că achită. Am ajuns acum cu datorii de 20.000 lei. Azi trebuia sa achit toată suma, dar nu am de unde. Executorul judecatoresc a scris "in caz de neachitare dosarul se transmite la atragere la raspundere". Voi face puşcărie?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Irina Clepalo
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii

Buna ziua Doamna Natalia,
Potrivit codului de executare art.23
Consecinţele neexecutării cerinţelor executorului judecătoresc:
(1) În cazul în care acţiunile (inacţiunile) cu elemente ale contravenţiei ale persoanelor care, fără motive justificative, nu îndeplinesc cerinţele executorului judecătoresc sau împiedică executarea documentului executoriu, executorul judecătoresc întocmeşte un proces-verbal cu privire la contravenţie, pe... mai detaliat care îl înaintează spre examinare instanţei de judecată. În cazul în care aceste acţiuni conţin elemente ale infracţiunii, executorul judecătoresc expediază materialele organelor de urmărire penală.
Deci Executorul Judecatoresc are dreptul sa inainteze catre organele de urmarire penala dosarul privind executarea documentului executoriu, pentru a trage la raspundere penala Debitorul in cazul de fata pe Dvs.
Solutia de baza este de a gasi persoana pentru care ati luat creditul si sa o impuneti sa achite datoria si/sau sa achitati Dvs. prin metoda de a conveni cu executorul judecatoresc la un plan regulat de achitari lunare sau semestriale.
Mult succes.

21 iunie 2021