Datorii la credite

10 mai 2019 54

Ajutati-ma, va rog frumos din suflet. Am datorii la compania X (nu am platit timp de 3 luni) si mai am 2 datorii la compania Y (nu am platit aproape o luna). M-au sunat, dar nu am raspuns la apelurile lor. Creditele au fost luate fara gaj si fidejusori. Am o intrebare: e posibil sa fiu dat in judecata si sa ma bage la puscarie? Am vorbit pe tema aceasta cu parintii sa ma ajute, dar au zis ca nu ii intereseaza, ca eu sunt vinovat ca am luat aceste credite. Spuneti-mi, va rog, sunt disperat, nu stiu ce sa fac. Am incercat sa iau un alt imprumut la banca, dar m-au refuzat !

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Bună ziua,

1. Din start nu aveți de ce sa vă faceți griji cu privire la privarea de libertate deoarece acesta este un dosar civil ci nu unul penal, iar in cazul in care veți fi înaintat în judecată veți fi supuși la plata forțată a restanțelor și asta după ce... mai detaliat va exista o hotărîre judecătorească și se va deschide procedura de executare ceea ce puteți suferi că consecință, sechestre pe bunurile dvs existente, înghețul conturilor bancare etc.

Ceea ce ține de o posibilă soluționare, este să coordonați cu organizațiile de creditare nebancară și să nu vă eschivați de la aceștia deoarece între timp cresc sumele penalităților și astfel să stabiliți o posibilă plata a împrumutului într-o formă eșalonată pe motivul explicațiilor dvs de ce sunteți în imposibilitate la moment să achitați.

11 mai 2019