Datorii pentru serviciile comunale

10 august 2020 23

O persoana are domiciliul la parinti, un viza de resedinta au 6 persoane, apartamentul nu este privatizat. Persoana respectiva nu a mai fost si nici nu a locuit de 7 ani in acel apartament, viza temporara nu a avut (a fost facuta doar pe ultimul an), insa a activat si a locuit in alt oras! De cativa ani in apartamentul mentionat nu a fost achitata incalzirea. Datoriile pentru incalzire au fost puse hotararea instantei in sarcina persoanei vizate, desi aceasta nu are niciun contract cu furnizori de servicii comunale! Cum sa procedeze in aceasta situatie? Cum se poate de demonstrat ca persoana in cauza nu a locuit acolo? De ce datoriile nu sunt impartite la toate 6 persoane cu viza de resedinta in acel apartament? Va multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

BUna
în cazul apartamentelor neprivatizate, există lista persoanelor care sunt incluse ca chiriași, urmează să verificați daca persoana este una sau singura persoană recuoscută ca chiraiș.
Totodată, pînă se clarifică, pentru a nu pierde termenele de procedură, depuneți cerere de apel nemotivat, pentru a fi întocmită hotărîrea motivată a instanței de fond,... mai detaliat acolo o sa fie enunțate motivele și logica încasării sume din persoana dată, dacă nu sunteți deacor sau sunt admise erori, in terme oferit de curtea de apel, depuneți cererea de apel motivată și solicitați casarea integrală a acestei hotărîri.

Informația este preeliminară, reieșind din datele incomplete furnizate.

11 august 2020