Datorii servicii comunale

15 octombrie 2018 45

In noiembrie 2017 am procurat un apartament. La rugamintea fostilor proprietari, acestia au stat in el pana in ianuarie. In februarie a venit o datorie de 24.000 lei la Termoelectrica. Cand ne-am adresat la ei, ne-au zis ca vechii proprietari le datoreaza 16.000, ca au pornit si proces de judecata pe asta, restul sunt datoria noastra. Pe 10 mai primesc scrisoare cu executare judecatoreasca pe vechii proprietari. Sun iar la Termoelectrica, ei imi spun sa astept sa achite fostii proprietari 16.000, apoi achit eu restul. Acum, primesc de la Termoelectrica aviz precum ca am de achitat datorii de 28.000 lei (s-au mai adunat februarie si martie la caldura), ca de nu ma dau in judecata. Iar i-am telefonat si mi-au zis ca ei nu au gasit fosta proprietara si de asta trebuie sa achit eu. Intrebare: au ei dreptul sa ceara din mine toata suma daca deja au hotarare judecatoreasca pe fosta proprietara si cum sa procedez, achit cele 12.000 si restul astept sa rezolve ei sau nu achit nimic, astept sa se clarifice cu datoria? Multumesc.
P.S. apartamentul a fost vandut prin procura, proprietara e in Italia, iar in contract scrie doar ca nu e obiect in niciun litigiu, nimic despre cine ar preia datoriile.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
La prima vedere situația e următoare:
Datoria deținută de fosta proprietară e stabilită concret și constatată ca existentă față de aceasta, astfel fiind existentă hotărîre de judecată pentru care răspunde fost proprietar și nu poate fi transmisă către d-stră.
Astfel, urmează să achitați datoria d-stră, iar datoria formată anterior, este de... mai detaliat obligația fostului proprietar.
În context urmează a fi luat în calcul din ce dată ați înregistrat după d-stră dreptul de proprietate sau reîncheiat/transferat contractul cu teocomul pe numele dumneavoastră.

20 octombrie 2018