De ce acte au nevoie fratii mei pentru a renunta la mostenire?

25 octombrie 2018 37

Mama a decedat 4 ani in urma. Acum eu vreau sa fac actele pe mine, dar mai am doi frati care locuiesc in Russia, dar au viza de resedinta aici in Moldova in casa parinteasca. De ce acte au ei nevoie pentru a renunta la mostenirea asupra casei? Mentionez ca ei sunt de accord ca sa-mi revina mie casa. Mersi.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Este vorba de declarație notarială, prin care cei din urmă își exprimă refuzul în folosul d-stră.

o sa fie nevoie de adresat în instanță.
Articolul 1516. Acceptarea succesiunii
(2) Succesiunea este acceptată de succesor indiferent de faptul dacă este testamentar sau succesor legal.
(3) Succesiunea se consideră acceptată cînd moştenitorul depune... mai detaliat la notarul de la locul deschiderii succesiunii o declaraţie de acceptare a succesiunii sau intră în posesiunea patrimoniului succesoral.
(4) Dacă succesorul a intrat în posesiunea unei părţi din patrimoniu, se consideră că a acceptat întregul patrimoniu, oriunde s-ar afla şi din ce ar consta.
Articolul 1517. Termenul de acceptare a succesiunii
Termenul de acceptare a succesiunii este de 6 luni de la data deschiderii ei.

Motiv: acceptarea succesiunii se face în termen de 6 luni din data decesului persoane, adică urma să vă adresați la notar.
În cazul în care în termenul de 6 luni nu ați depus cerere la notar în vederea acceptării succesiunii, atunci, urmează a înainta acțiune în instanță în vederea repunerii în termen prin 2 metode: solicitați repunerea în termen pentru acceptarea succesiunii sau cerere privind acceptarea succesiunii prin intrarea în posesie.

26 octombrie 2018