Decadere din drepturi

10 august 2017 43

Buna ziua. Sunt divorțată, am un copil de 3 ani cu dizabilitati. Tatăl copilului nu a plătit niciodată pensia alimentara, s-a adunat o suma mare deja. Spuneti-mi, va rog, am vreo șansă sa-l decad din drepturi (nu e de găsit și nu pot face pașaport copilului). Nu ne ajută în nici un fel, nici măcar nu vine să o vada. Si inca o întrebare: sint din Ungheni, dar el din Fălești. De ce instanța de judecată nu se încheie la Ungheni, dar este transmisă la Fălești? Eu trebuie sa circul cu copilul, să cheltui bani, pe cînd el nici nu vine, ca nu știe nimic deoarece toate scrisorile se întorc înapoi la judecata ca nu trăiește pe adresa data. Merci mult.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Călin Bobeică
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere

Decadeti-l din drepturile parintesti pentru lipsa intretinerii copilului anexind incheierea executorului judecatoresc despre acumularea datoriilor !
Ce tine de competenta teritoriala , tine de competenta la alegerea reclamantul cazurile enumerate :
- Acţiunea pentru plata pensiei de întreţinere şi acţiunea pentru constatarea paternităţii pot fi intentate şi în oricare dintre... mai detaliat sediile instanței de la domiciliul reclamantului.
- Acţiunea de desfacere a căsătoriei poate fi intentată şi în oricare dintre sediile instanței de la domiciliul reclamantului dacă în grija lui se află copii minori sau dacă deplasarea lui la instanţa de la domiciliul pîrîtului întîmpină dificultăţi întemeiate.
Actiunea de decadere din drepturile parintesti se depune la instanta conform domiciliului piritului (din buletinul de identitate ) , iar daca intimpinati dificultati la deplasare , fie solicitati examinarea cauzei in lipsa dstra , fie adresati-va la Consiliul National pentru Asistenta Juridica Garantata de Stat (http://www.cnajgs.md/ro/)

10 august 2017