Decaderea din drepturi

22 mai 2019 53

Buna ziua. Am asa o problema. Am fost in proces de judecata cu fostul sot pentru decaderea din drepturile parintesti. La prima judecata de la Falesti mi-a fost respinsa cererea. Am transmis dosarul la Balti si acolo mi-a fost iarasi respinsa cererea. Am ajuns la Curtea Suprema de Justitie si aici recursul depus de mine a fost declarat inadmisibil.
Vreau sa mentionez ca :
1. In aprilie s-au implinit trei ani de cand a fost judecata pentru incasarea pensiei alimentare si nu am primit de la sot niciun banut pana in ziua de azi.
2. Nu participa in nici un mod la educarea copilului si plus la toate la moment este inchis in penitenciarul de la Soroca conform articolului 145 CP pe 11 ani.
Spuneti-mi, va rog, de ce nu-l decad din drepturile parintesti, ce motive ar trebui sa mai am ca sa fie decazut? Unde sa ma mai adresez?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul imobiliar

Buna ziua,

Decaderea din drepturile parintesti nu se face din oficiu, dvs urmeaza sa depuneti o cerere de chemare in judecata privind decaderea din drepturile parintesti, avind cel putin doua motive in baza carora urmeaza acesta a fi decazut din drepturile parintesti, si anume neplata pensiei alimentare timp de 1 an,... mai detaliat personalitatea negativa a acestuia si anume faptul ca a fost condamnat pentru omor intentionat, totodata pentru incasarea sumele de bani cu titlu de pensie alimentara, coordonati cu executorul in gestiunea caruia se afla dosarul de executarea pentru a lua masurile de rigoare intru satisfacerea acestuia.

22 mai 2019

Bună ziua. Am depus cerere de chemare în judecata, fostul nu sa prezentat nici la una din judecatile nici la Falesti nici la bălți și sau incheiat în favoarea lui spunindumi ca nu am motive intemeiate pentru al decide. Acum am aflat ca este închis și am depus o cerere... mai detaliat la Curtea SUPREMA DE JUSTITIE A REPUBLICII MOLDOVA și miau deasemenea ca nul dezic de drepturi parintesti din ce cauza. Unde sa ma mai adresez? Poate sa scriu la CEDO, ce ziceți.

22 mai 2019