Declararea banilor cistigati prin pariuri sportive online

15 octombrie 2018 21

Buna. Am cistigat la niste pariuri sportive online o suma de bani si doresc sa ii scot pe card bancar. Nu sunt sigur, dar cred ca dupa lege ar trebui sa ii declar.
1. Trebuie sa declar toti banii pe care i-am cistigat prin aceasta metoda sau doar cei fizici ? Banii care se afla in continuare pe site-ul pariurilor sportive si pungile electronice Webmoney, QIWI, etc. trebuie declarati sau nu ?
2. In caz ca ii scot pe un card bancar din Republica Moldova, care ar fi suma maxima pe care o voi putea scoate fara a fi blocat de banca? Pana cand am timp ca sa declar banii ? Cite % dau statului cand declar si cum declar?
3. Ar fi o metoda mai buna daca nu declar si declar mai tirziu folosind legea aparuta recent unde poti sa declar bunurile si platesti doar 3% la stat?
4. Ar fi o metoda mai buna de a nu plati impositele si de a nu declara banii daca scot banii pe un card emis de o banca ce nu este din Republica Moldova. De exemplu Payoneer?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna ziua,
Regula generală aplicabilă situației este că oricare venit obținut urmează a fi impozat, din cîte am întâlnit anterior, datele privind cîștigurile se transmit spre FISC, desigur era vorba de compania ce avea locația în RM, astfel persiana a fost informată despre obligația de plată reieșind din informația furnizată de... mai detaliat compania de pariuri.
Eventual, aș recomanda să vă adresați direct la Serviciul fiscal de stat cu așa întrebare, o să aveți un raspuns de la prima sursă, fiind o situație mai mult legată de contabilitate.

20 octombrie 2018