Declaratia marfurilor

12 iulie 2018 26

Buna ziua. Va rog sa-mi oferiti o concretizare. Declarația Valorii în Vamă nu este obligatorie, până la suma de 300 euro sau de 5.000 euro (pentru persoane juridice)? Doresc sa aduc un utilaj portabil ce depaseste 300 euro. Va rog sa-mi spuneti prin care este posibil (fizica sau juridica) si daca ar implica costuri de vamuire sau nu. Multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Marina Bzovii
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Alte domenii
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua,
Persoanele fizice pot introduce în țară BUNURI PENTRU UZ PERSONAL (nu sunt sigură că utilajul despre care vorbiți poate fi calificat astfel) fără a achita drepturile de import în suma de până la 300 de euro (transport aerian 430 de euro).
Este adevărat că persoanele juridice și fizice nu sunt... mai detaliat obligate să depună Declarația pentru Valoarea în Vama până la suma de 5000 de euro-adică îndeplinirea formularului formular D.V.1. (Procedura în cauza a fost instituită pentru a reduce cheltuielile legate de staționarea unităților de transport în terminalele vamale, precum și pentru a acorda posibilitatea declaranților de a livra mărfurile la destinație, evitând întârzierile legate de perfectarea vamală a acestora.) Important este că, chiar dacă nu se completează un astfel de formularul în vamă, drepturile de import oricum vor fi achitate!
Dacă valoare bunului în cauză depășește suma de 300 de euro Dvs. veți achita drepturile de import! Pentru mai multe detalii puteți contacta Serviciul Vamal!
Succese!

13 iulie 2018