Delimitarea proprietății

8 august 2023 3

Bună ziua. Dețin un teren cu suprafața de 1.900 mp, cumpărat în 1987, pe care este construită o casa în conformitate cu proiectul acesteia. Din cauza procesului lung de construcție a casei, vecinul ne-a invadat terenul nostru prin construcția unei case (care nici nu este înregistrată nicăieri) la o distanță de 2 metri de la casa noastră și prin mișcarea stâlpilor ce delimitau terenurile. După 2004, când terenurile au fost pozate din aer, în titlul de autentificare a dreptului deținătorului de teren, suprafața terenului meu era deja de 1.400 mp, hotarul nu corespundea cu cel din actul de cumpărare și casa mea acum este situată direct pe hotar, nu ca in proiect la distanță de acesta. Între timp, terenul vecinilor a fost vândut, dar nu am putut să ajung la numitor comun nici cu foștii vecini, nici cu actualii. Din acte dețin contractul de cumparare a casei din 1987, proiectul casei, precum și un act din arhiva primariei, toate confirmând că suprafata ințială a terenului a fost de 1.900 mp. Mai doresc să menționez că la seviciul cadastral din oraș ne-au spus că nu este în competența lor să faca ceva în acest caz și că putem să ne adresăm doar la administrația din sat. Rog ajutor pentru un plan de restabilire a suprafeței inițiale a terenului. Vă mulțumesc anticipat!

Jurist comments 1

Download discussion
Serghei Marciuc
  • Avocat-stagiar
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua.
Într-adevăr serviciul cadastral nu este competent în situația respectivă.
Va fi problematic deja de restabilit dreptul dumneavoastră or au trecut deja aproape 19 ani.
Trebuie să vă adresați APL ca să vă corecteze erorile la măsurătorile globale făcute în 2004 și la eliberarea titlului de proprietate.Atît APL cît și instanțavor... mai detaliat putea respinge acțiunea dumneavoastră ca tardivă.
Vecinii la rîndul său chiar și în situația cînd APL va decide modificarea deciziilor din 2004, vor putea invoca dreptul de uzucapiune dacă au întrunit termenul legal de posesie a acestui teren.
dar dacă totuși doriți să încercați, adresațivă către APL cu o cerere de furnizare a informațiiei și solicitați decizia consiliului și anexele la aceasta din 2004 care a stat la baza eliberării dumneavoastră a titlului de proprietate și deja după aceasta puteți încerca să solicitați modificarea acesteia .... dar rezultatul e o loterie.

9 august 2023