Depasirea limitei de viteza cu probe foto neclare

31 august 2020 133

Am fost oprit de poliția rutieră pentru depășirea limitei de viteză. Radarul era mai devreme pe traseu. Mi-au arătat pe telefon 2 poze: una pe care se vedea numărul mașinei mele dar viteza era regulamentară și altă poză unde viteza era depășită, dar mașina abia de se deslușea, cu atât mai puțin numerele de înmatriculare. În PV am scris că nu recunosc mașina în probele foto, deci nu sunt de acord.
Doua întrebări:
1. Pot achita amenda ca să beneficiez de reducere și apoi să contest în judecată procesul verbal?
2. Are rost sa contest? Cât de probabil este să câștig contestarea? Sau ei au poze în rezoluția mult mai mare de la radarele astea pentru judecată? Sau ei pot argumenta că dacă în prima poza e mașina mea și în a 2-a e a mea chiar dacă nu se vede numărul că e prea departe?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Vitalie Onofrei
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Contravenţii rutiere
  • Alte domenii

Buna
pentru siguranță, puteți achita în 3 zile jumătate, în context depuneți contestația în termen de 15 zile din data cînd ați făcut cunoștință cu decizia de sancționare, reieșind din cele enunțate aveți șanse, or, probele in cauză urmează a fi anexate la dosar și puteți face cunoștință cu acestea.
Toate dubiile... mai detaliat în probarea învinuirii care nu pot fi înlăturate se interpretează în favoarea persoanei în a cărei privinţă a fost pornit proces contravenţional.
În cazul cîștigului de cauză, în temeiul prevederilor Codului contravențional solicitați restabilirea în drepturi, astfel, suma achitată urmînd a fi restituită.

1 septembrie 2020