Depunere plângere fata de Autoritățile publice

21 noiembrie 2018 26

Buna ziua. Recent am suferit o trauma care ulterior a fost diagnostica ca plaga contuza a gambei drepte in 1/3 proximala suprafața antero-laterala, excoriatii multiple.
Incidentul a avut loc in seara de sâmbătă 17/11/18 la adresa str. Trandafirilor 6. Întrebarea mea este: cine poarta răspundere pentru incidentul dat, pentru că teritoriul indicat este slab iluminat și in asfalt sunt găuri. În una dintre aceste găuri mi-a alunecat piciorul. În consecință, am suferit diagnosticul mai sus menționat și am urmat următoarele investigații și tratamente: investigație clinico-radiologică, sa efectuat DT-0,5i/m, prelucrarea prim chirurgicală a plăgii, suturi in planuri. Pot apela la instanța pentru a obține despăgubiri?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii
  • Dreptul imobiliar

În cazul dat pentru a beneficia de despăgubi ca etapă incipientă ,puteţi să înaintati o cerere către administraţiei publică locală şi anume către Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţie pentru a solicita informaţii cu privire la intimatul nominalizat care execută lucrările de construcţie, reparaţie capitale şi curente, lucrările... mai detaliat de dezvoltare, exploatare şi amenajare a drumurilor, pasajelor denivelate etc.
Astfel, conform legii drumurilor, administratorul poartă răspundere pentru starea tehnică a pasajelor, trotuarelor, dat fiind faptul că execuntanţii s-au angajat astfel în scopul executării întregului complex de lucrări legate de întreţinerea şi gestionarea pasajelor, respectiv şi al prevenirii unei astfel de situaţii.
În consecinţă, în dependenţă de informaţia primită, puteţi înainta o cerere privind solicitarea despăgubirilor către întreprinderea care s-a organizat să manifeste prudenţă şi diligenţă pentu a preveni un astfel de cazuri, în caz de refuz în instanţa de judecată, dar totul depinde de demonstrarea vinovăţiei administratorului întreprinderii care execută lucrările aferente.

21 noiembrie 2018