Depunerea cererii de divort

12 iulie 2019 108

Buna ziua! Unde se poate depune cererea de divort? Am viza de resedinta intr-o localitate din R.Moldova, dar la moment m-am stabilit cu traiul la Chisinau. E posibil sa o depun la Chisinau? La fel, as vrea sa depun o cerere pentru incasarea pensiei alimentare. Pot sa o fac tot in Chisinau si la cine e cazul sa ma adresez? Va multumesc!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Nicolae Ilco (Calin)
  • Parajurist
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Alte contravenţii

Salutare

Mai jos sunt indicate articolele din Codul de Procedură Civilă cu toată informaţia relevantă cazului Dvs.:

Articolul 38. Competența teritorială generală
(1) Reclamantul poate intenta acțiunea în oricare din sediile instanței în a cărei rază teritorială se află domiciliul pîrîtului.
(2) Acțiunea împotriva unei persoane juridice se intentează în unul dintre sediile instanței... mai detaliat în a cărei rază teritorială se află sediul persoanei juridice respective.


Articolul 39. Competenţa la alegerea reclamantului
...
(4) Acţiunea pentru plata pensiei de întreţinere şi acţiunea pentru constatarea paternităţii pot fi intentate şi în oricare dintre sediile instanței de la domiciliul reclamantului.
(5) Acţiunea de desfacere a căsătoriei poate fi intentată şi în oricare dintre sediile instanțeide la domiciliul reclamantului dacă în grija lui se află copii minori sau dacă deplasarea lui la instanţa de la domiciliul pîrîtului întîmpină dificultăţi întemeiate.
...

Servus

15 iulie 2019