Despagubire daune din accident auto

28 martie 2018 22

Buna ziua. Ati putea estima sansele mele ca pagubit in accident rutier (doar pagube materiale) de a-mi recupera integral banii cheltuiti pentru reparatia autoturismului (15.850 lei, confirmat prin factura fiscala), daca compania de asigurari nu recunoaste unele lucrari de reparatie ce nu au fost prevazute in actul de constatare a daunelor (fiind defecte ascunse), dar care au fost lichidate de compania la care am apelat pentru reparatie, pentru ca altfel nu era posibila inlaturarea defectelor constatate de compania de asigurari? Actul cu defectele constatate nu l-am avut la mana, respectiv la reparatie, mesterii nu aveau cu ce face comparatie sa vada ce lucrari trebuiesc efectuate, potrivit celor de la asigurari. Deci s-a lucrat pentru inlaturarea tuturor defectelor soldate in urma accidentului. Acum compania de asigurari ma acuza ca am reparat autoturismul fara acordul lor, desi verbal persoana care a completat dosarul de daune mi-a zis daca repar oficial masina, sa prezint in cel mai scurt timp factura la sediul companiei. Aprecierea daunelor a fost facuta peste doua saptamini dupa ce am prezentat factura fiscala la sediul companiei de asigurari si reprezenta jumatate din suma cheltuita. La moment ma aflu in proces de judecata de aproape un an, chemind in instanta si vinovatul de accident si compania sa de asigurari.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Igor Brinișter
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor
  • Alte domenii

Bună Sergiu,
Un avocat nu va poate aprecia, evalua, oferi șanse de câștig și cu atât mai mult nu putem oferi careva garanții.
Totuși, regula este că după accident trebuie sa arătați mașina asa cum este ea în stare avariată asigurătorului, de dorit sa fie dusă la Centrul lor de deservite ca... mai detaliat să poată fi dezasamblate acele detalii deteriorate sa vadă care e starea reala a tuturor pieselor deteriorate.
Daca nu sunteți de acord cu suma oferita de ei imediat va adresați la un alt evaluator autorizat care să vă evalueze paguba.
Daca reparați automobilul de sine stătător despăgubirea va avea loc potrivit cheltuielilor real suportate și confirmate prin acte contabile.
După această expediați o cerere asigurătorului, respectiv îi prezentați toate actele, după ce expiră termenul legal prevăzut de lege și nu ați primit despăgubirea vă adresați în instanță, ceea ce ați și făcut.

28 martie 2018