Despre accesul in zona de frontiera

28 iulie 2017 201

Eu sunt cu domiciliu in or. Briceni. Am venit la odihna in zona de frontiera din Cahul, si am primit amenda de 6 u.c. de la politia de frontiera, pentru ca eu nu dispun de permis de acces in zona de frontiera. In legea nr. 215 cu privire la frontiera de stat art. 30 scrie: Pentru autorizarea accesului în zona de frontieră, persoanele urmează să dispună de permis eliberat de Poliţia de Frontieră, însoţit de un act de identitate. Permisul nu este necesar pentru:
a) persoanele care locuiesc permanent în zona de frontieră sau în localităţile ale căror hotare se află în acea zonă.
Conform HG nr 297 pentru implementarea legii nr 215, or. Briceni intra in zona de frontiera. Atunci este corect ca eu am primit amenda de 6 u.c. chiar daca am avut cu mine buletin de identitate si am instiintat prealabil pe telefon sectorul politiei de frontiera ca o sa fiu la odihna in zona de frontiera din Cahul.

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Andrei Domenco
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul familiei
  • Contravenţii rutiere
  • Dreptul muncii

Bună ziua,

Probabil aceștia v-au întocmit procesul verbal din motiv că vați aflat în zona frontierei din Cahul iar dvs sunte-ți cu domiciliul din or. Briceni iar reglementarea prevăzută la art. 30 al Legii nr. 215 nu operează în cazul dvs.

Totuși dvs puteți contesta procesul verbal motivând că prealabil a-ți înștiințat... mai detaliat poliția de frontieră și a-ți avut permisiunea de la aceștia.

29 iulie 2017