Detasarea salariatilor

27 noiembrie 2017 424

Buna ziua. Avem un SRL in RM care se ocupa cu servicii in costructii. Recent am semnat un contract de antrepriza cu un beneficiar din Romania.
1.Cum ar fi corecta procedura de delegare sau detasare a salariatilor nostri pe teritoriul Romaniei? Contractul este pe un termen mai mare de un an si fiecare angajat are cu SRL-ul nostru contract individual de munca.
2. Avem sau nu nevoie de licenta?

Comentariile juriștilor 2

Descărcaţi discuția
Nicolae Beschieru
  • Parajurist
  • Dreptul civil

Buna. Codul muncii RM art.art. 71, 72, 77, 218, 304 reglementează aceste acțiuni.
Se detașează în baza ordinului pe întreprindere, se deschid vize de muncă de tip ,,D” în baza contractului cu RO etc. Pentru detalii mă puteți contacta.
De licență în caz de detașare nu aveți nevoie.

28 noiembrie 2017
Iulia Furtuna
  • Avocat
  • Dreptul muncii
  • Dreptul civil
  • Dreptul familiei

1. Discutati cu beneficiarul din Romania referitor la procedura de imigrare in scop de munca conform legii romane, ideal ar fi sa colaborati cu juristul beneficiarului pentru a determina ce documente trebuie sa produceti in Moldova. Din cite cunosc procedura de detasare a lucratorilor straini in Romania este foarte complexa... mai detaliat si entitatile romane prefera sa angajeze direct salariatii straini.

2. Exista riscul unei activitati care trebuie licentiate in Moldova (i.e. plasarea cetatenilor in campul muncii) daca compania Dvs va angaja cetateni din Moldova exclusiv pentru a-i detasa ulterior la entitatea romana.

28 noiembrie 2017