Diferenta intre lot pomicol si pentru constructie

11 august 2020 212

Buna! Planific sa cumpar un teren si am observat ca in cadastru au statut diferit: "lot pomicol" sau "pentru constructie". Plus la asta, pe cele "pentru constructie" casele au statut de "casa de locuit individuala", iar pe cele pomicole constructiile au statut "casa de vacanta", "casuta sezoniera" si alte diferite, numai nu "casa de locuit individuala". Ajutati-ma sa inteleg diferenta intre termenele mentionate, va rog!

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
Mihai Triboi
  • Jurisconsult
  • Dreptul civil
  • Dreptul muncii
  • Dreptul imobiliar
  • Dreptul afacerilor

Bună ziua!
Lotul pomicol face parte din categoria terenurilor cu destinație agricolă. Terenurile cu destinaţie agricolă sunt folosite pentru desfăşurarea activităţii în scopul obţinerii de produse agricole şi pentru amplasarea obiectivelor de infrastructură a agriculturii și a structurilor de primire turistică, din categoria pensiunilor agroturistice, precum şi pentru obţinerea produselor energetice.... mai detaliat Nu este destinat amplasării unei locuințe individuale!
A doua categorie, terenurile destinate construcţiilor urbane şi rurale cuprind terenurile pe care sunt amplasate construcţiile şi amenajările şi cele pe care urmează să fie construite case, clădiri de menire social-culturală, industrială şi cu alte destinaţii (inclusiv și pentru construcţia individuală de locuinţe).
Mai multe detalii găsiți în Codul Funciar la art. 36 și art. 46.
Codul Funciar: https://www.legis.md/cautare/getResults?doc_id=122075&lang=ro#

11 august 2020