Din vina propria am accidentat un automobil care de deplasa in sens opus, pot fi impus să achit staționarea autovehiculului pe parcarea poliției?

17 iulie 2017 73

Mă deplasam cu automobilul și momentan am pierdut controlul, esind parțial pe contrasens, lovind un microbuz care se deplasa din sens opus, ambele automobile fiind transportate la parcarea poliției, pentru cercetări ulterioare! Mi s-a stabilit vinovăția și mașina proprie am retras-o de pe parcare! Dosarul a fost transmis la procuratura, insa persoana păgubita insistă să achit staționarea mașinii avariate din motiv că eu sunt vinovat de accident! (Revisia tehnică si asigurarea erau valabile, testul de alcoolemie negativ)! Ce despăgubiri mă obligă legea să achit?

Comentariile juriștilor 1

Descărcaţi discuția
  • Avocat
  • Dreptul civil
  • Dreptul penal
  • Dreptul muncii
  • Contravenţii rutiere
  • Alte contravenţii

Buna seara!

Cert e ca compania de asigurari il va despagubi pe pagubit pentru prejudiciul cauzat acestuia in rezultatul accidentului rutier in care dvs. ati fost stabilit ca fiind vinovat. Insa, potrivit legii nu toate cheltuielile sunt suportate de compania de asigurari. De exemplu, legea stabileste ca compania achita cheltuielile... mai detaliat de transport al automobilului avariat la parcare, insa nu si cele legate de parcarea propriu-zisa. La fel, legea prevede ca prejudiciul moral nu se repara de catre compania de asigurari. In cazul in care acesta va fi cerut de pagubit in instanta de judecata, atunci puteti fi obligat la plata acestuia.

Pentru mai multe detalii puteti consulta Legea cu privire la asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru pagube produse de autovehicule, nr.414/2006. Aceasta stabileste care pagube sunt reparate de compania de asigurari si care nu.

17 iulie 2017